T-Systems Nederland zet cybersecurity-team op

Dit artikel delen:

T-Systems Nederland heeft een team opgericht voor cybersecurity-diensten. Dat team is sinds september 2019 actief en richt zich op advies en implementatie van securitydiensten voor grootzakelijke klanten in de Nederlandse markt.

Het team bestaat op dit moment uit drie man en wordt stapsgewijs uitgebreid, vertelt een woordvoerder van T-Systems desgevraagd aan Computable. Ze meldt dat het team gebruik kan maken van de expertise in de Duitse moederorganisatie van het bedrijf.  

Het cybersecurity-team richt zich specifiek op digitalisering, it, operationele technologie en cloud computing. Het team staat onder leiding van Vikash Ramnewash, hij is benoemd tot directeur connectiviteit en beveiligingsdiensten.

Het team springt onder meer in op beveiligingsvraagstukken rondom zakelijke iot (internet of things). T-Sytems beschikt namelijk over een eigen technologie voor iot en machine-to-machine-communicatie: NarrowBand IoT. Voor de Nederlandse securitydiensten kan het bedrijf nog geen referenties noemen; klanten hebben daar nog geen toestemming voor gegeven, laat de woordvoerder weten.

SAP

Vikash Ramnewash

Volgens T-Systems is er in de Nederlandse markt steeds meer behoefte aan specifieke veiligheidsexperts. Het cybersecurity-team moet zowel ondersteuning bieden bij strategische vraagstukken en de implementatie van oplossingen. Ramnewash: ‘Het is essentieel dat bedrijven voldoende aandacht hebben voor de gevolgen van digitalisering voor hun beveiliging, op alle niveaus. Met dit team kunnen we de Nederlandse markt ondersteunen van strategie tot en met de implementatie.

Het aanbod van cybersecurity-diensten is nauw verbonden met het portfolio van het bedrijf, zoals de cloud-, iot-, connectivity- en SAP-diensten. Ramnewash: ‘Alles is met elkaar verbonden en alles wordt in toenemende mate smart en daarmee complexer om te beveiligen. Dat vraagt om adequate securityoplossingen. Voor Nederland gaat ons team zich richten op securityvraagstukken rondom operational technology (ot), iot, cloud en reguliere it-diensten.’

Deutsche Telekom en T-Systems

Het cybersecurity-team vormt het eerste aanspreekpunt in Nederland voor beveiligingsvraagstukken. Daarbij kan het team bogen op de expertise van internationale collega’s. ‘De kennis en inzichten die Deutsche Telekom en T-Systems internationaal hebben opgedaan, zijn uniek’, stelt Ramnewash. ‘Omdat wij zelf ook infrastructuren beheren, kunnen we precies zien hoe, wanneer en waardoor we worden aangevallen. We hebben de ervaring van binnenuit en met deze kennis kunnen wij andere bedrijven verder helpen op gebied van cybersecurity’, aldus Ramnewash.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T16:04:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.