Infosecurity-sprekers leggen iot-gevaren bloot

Dit artikel delen:

Hoe buiten cybercriminelen kwetsbaarheden in alledaags iot-apparatuur uit? Hoe beschermt Rijkswaterstaat data van aan internet gekoppelde bruggen en sluizen? Vragen die aan bod komen in het inhoudelijke sprekersprogramma op 30 en 31 oktober tijdens de vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Computable heeft samen met een adviesraad een uitgebreid keynote-programma samengesteld waarvan in de aanloop naar de beurs een aantal sessies wordt uitgelicht.

Meer weten over de beveiliging en inzet van iot? Kom dan op 31 oktober 2019 naar de presentatie: Dieven in je woonkamer of bedrijf: de risico’s van iot. Tijdens deze live-demo schroeft principal security consultant bij Nixu, Mattijs van Ommeren, een aantal iot-apparaten uit elkaar. Hij demonstreert vervolgens waar de kwetsbaarheden zitten en welke onderdelen door criminelen zijn te misbruiken om data te stelen of op afstand mee te kijken in systemen.

Ook laat Van Ommeren zien hoe een gehackt apparaat door criminelen als springplank wordt gebruikt om verder door te dringen in een bedrijf.

Internet of big things

Ook Rijkswaterstaat is van de partij. In de sessie: The Internet of Big Things vertelt solution architect Therry van der Burgt over ruim driehonderd grote infrastructurele middelen, zoals bruggen, sluizen, stuwen en gemalen, die continu data genereren. Hij gaat in op een beveiligde verbinding die de objecten beschermt tegen cyberaanvallen en vertelt hoe die technologie na een testfase verder wordt ingezet binnen Rijkswaterstaat.

Ook staat hij stil bij de waarde van de data voor onder meer (vaar)wegautoriteiten, voorspelbaar onderhoud, storingsdetectie, waterpeilbeheersing en geautomatiseerde monitoring van de prestaties van systemen.

Registreer nu

Registreer nu voor gratis beurstickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo en toegang tot vakinhoudelijke keynotes van het seminarprogramma van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-16T11:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.