Ministerie biedt ondernemers scan ict-beveiliging

Lancering op jaarcongres van ECP - Platform voor de Informatiesamenleving

Dit artikel delen:
Scan

Het Digital Trust Center (DTC) lanceert de Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers op een laagdrempelige manier zelf in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) doen met name kleinere bedrijven er hun voordeel mee.

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) stelt dat één op de vijf bedrijven jaarlijks te maken heeft met een cyberincident. Dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.

Staatssecretaris Keijzer (EZK): 'Voor het benutten van alle economische kansen is het noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben: zonder veiligheid is online-ondernemen niet mogelijk. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren.'

Snel doorlichten

De Basisscan Cyberweerbaarheid is vandaag gelanceerd tijdens het jaarcongres van ECP - Platform voor de Informatiesamenleving. De scan is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in zo’n vijf minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf doorlichten.

Op basis van vijfentwintig stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelf te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

DTC

Het Digital Trust Center is onderdeel van het ministerie van EZK en helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Naast de Basisscan Cyberweerbaarheid biedt het DTC andere praktische producten en informatie via de website www.digitaltrustcenter.nl. Om een brede groep van ondernemers te bereiken, stimuleert het DTC daarnaast regionale en/of sectorspecifieke samenwerkingsverbanden, onder ander door middel van een jaarlijkse subsidieronde. 

De Basisscan Cyberweerbaarheid is hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T09:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.