Citrix-hackers belagen ziekenhuis en gemeente

Dit artikel delen:

Het Medisch Centrum Leeuwarden en de gemeente Zutphen zijn online aangevallen. Hackers hebben geprobeerd om via hun Citrix-servers binnen te dringen. Deze week werd bekend dat er een kwetsbaarheid in Citrix was ontdekt.

Zowel het Medisch Centrum Leeuwarden als de gemeente Zutphen stellen dat zij actie hebben ondernomen nadat het nieuws over de Citrix-kwetsbaarheid bekend werd. Desondanks zijn ze toch aangevalen.

Het ziekenhuis sloot vandaag uit voorzorg alle dataverkeer met de buitenwereld tijdelijk af en wacht nu op het oplossen van de problemen door Citrix. Niet duidelijk is hoe ver de hackers zijn binnengedrongen in de systemen met vaak patiëntgevoelige gegevens.

Zutphen zegt geen aanwijzingen te hebben dat de aanvallers zijn binnengedrongen of dat gegevens zijn gestolen, maar laat dit voor de zekerheid uitzoeken.

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) waarschuwde eerder al voor dit lek in Citrix en gaf de kwetsbaarheid de hoogste prioriteit. NSCC verwacht dan ook meerdere nieuwe aanvallen. Ook in België is het probleem inmiddels geadresseerd door de rijksictbeveiligingswaakhond aldaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-15T16:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.