Scheepbouwer stapt als adviseur in Infradata

Dit artikel delen:
Hulp

Oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer investeert in Infradata en treedt toe tot de raad van bestuur. Als non-executive chairman gaat Scheepbouwer vooral strategisch advies geven. Ook gaat hij ceo Nino Tomovski helpen diens ambitieuze groeiplannen te realiseren.

De Nederlandse leverancier van diensten en oplossingen voor cyberbeveiliging en cloudnetwerken wil zijn omvang de komende jaren namelijk verdubbelen. Een verdere expansie in Europa ligt in het verschiet. Managed security services hebben daarbij de voorkeur. Infradata nam afgelopen juli al de Poolse cybersecurityfirma DIM System over. 

Windeieren

Scheepbouwer heeft zich na zijn tijd bij KPN en TNT ontwikkeld tot een succesvol investeerder. Hij had een behoorlijk belang in Fox-IT en bekleedde daar ook de functie van lid van de raad van bestuur. De overname van Fox-IT door de Britse beursgenoteerde NCC Group bracht Scheepbouwer geen windeieren. De oprichters van Fox-IT, Menno van der Marel en Ronald Prins, en Scheepbouwer hadden ieder een derde van de aandelen. Scheepbouwer had via RFS Holland Holding eerder belangen in onder meer webwinkel Wehkamp en Fonq.nl. Hij zoekt vooral ondernemingen in snel groeiende markten.

Nino Tomovski, ceo van Infradata Group, zegt Scheepsbouwer te hebben leren kennen als een inspirerende persoonlijkheid. ‘Ad maakt zeer snelle analyses met een indrukwekkend effect. We kijken er naar uit om met hem samen te werken om de grootste pan-Europese leverancier van cyberbeveiliging te creëren.’

Tomovski wil de groeiende vraag naar cybersecuritydiensten op grotere schaal faciliteren. Hij vervolgt: ‘Ads ervaring in grote ondernemingen en zijn scherpe inzichten zullen de schaalbaarheid van Infradata op Europees niveau ten goede komen.’

Heel Europa

Vanuit vestigingen in Nederland, België, Polen, Duitsland en Engeland biedt Infradata zijn diensten aan door geheel Europa. Infradata is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Aruba Networks, Palo Alto Networks, Infoblox , Citrix Systems, A10 Networks, BroadForward, Tufin en Arbor Networks.

Infradata staat genoteerd in de Deloitte Fast50, de lijst van vijftig snelst groeiende bedrijven van Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T13:43:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.