WatchGuard neemt Panda Security over

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

WatchGuard Technologies, met het hoofdkantoor in Seattle, neemt Panda Security over, een Spaanse leverancier van geavanceerde endpointbeveiliging. WatchGuard richt zich voornamelijk op het midden- en kleinsegment met de belofte dezelfde beveiliging te bieden voor relatief lage prijzen waarover de grote multinationals kunnen beschikken. Ook consumenten behoren tot de doelgroep van de securityleverancier.

WatchGuards Europese hoofdkantoor staat in Den Haag. De onderneming is opgericht in 1996 en wereldwijd actief. Er werken wereldwijd meer dan zeshonderd mensen; de producten worden aan de man gebracht door zo’n negenduizend VAR’s. Wereldwijd zijn er tachtigduizend klanten.

Uit de groepstest van next generation firewalls door het vermaarde NSS labs in 2019 komt de firewall van WatchGuard (de Firebox M670 Firmware: 12.3 B589695) naar voren als uiterst betrouwbaar en met een lage total cost of ownership. Die lage tco en eenvoudige bediening/beheer hanteert WatchGuard als verkoopvoordelen.

Beide bedrijven zeggen dat de samensmelting een volledig portfolio van betaalbare beveiligingsproducten oplevert voor het lage en middensegment van de markt; hoewel WatchGuard ook klanten kent met tienduizenden medewerkers.

Tekort aan kennis

Bij het bericht over de samenvoeging van de twee bedrijven wijzen zij erop dat er een steeds groter wordend tekort is aan beveiligingsspecialisten, vooral in het midden- en kleinbedrijf. De fusie speelt hierop in. Een recente studie van ISC geeft aan dat de security-industrie een tekort heeft aan beveiligingsspecialisten van meer dan vier miljoen medewerkers; terwijl dat in 2017 nog ‘slechts’ 1,8 miljoen bedroeg. Uit een ESG-rapport blijkt dat 29 procent van de organisaties het gebrek aan deskundig security-personeel als top-uitdaging beschouwt; en 74 procent geeft aan dat dit al een negatief effect heeft op hun bedrijfsresultaten.

WatchGuard biedt een breed scala aan oplossingen voor netwerkbeveiliging, inclusief GAV, IPS, VPN, sandboxing en geavanceerde dreigingsdetectie, -correlatie en -response. Panda is al dertig jaar actief op het gebied van endpointbeveiliging voor zowel bedrijven als consumenten. Dankzij een combinatie van geautomatiseerde, ai-gedreven processen en onderzoeksdiensten door security-analisten kon Panda als eerste leverancier van endpointbeveiliging honderd procent zekerheid bieden over de legitimiteit en veiligheid van alle draaiende applicaties. Daarnaast introduceerde het bedrijf onlangs een geavanceerde threat hunting-dienst voor bedrijven en voor managed security service providers (MSSP’s) die Panda-diensten verkopen.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals de toestemming van de betrokken toezichthouders. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In het artikel staat: Wereldwijd zijn er achtduizend klanten.
Denk dat hier ergens een 0 verloren is gegaan in translatie. Volgens mij heeft WatchGuard wereldwijd zo'n 80.000 klanten.

U heeft gelijk: het gaat om 80.000 klanten.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-09T12:15:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.