ING stelt einde TAN-code voorlopig uit

Dit artikel delen:

ING stopt later met de TAN (transactie autorisatie nummer)-code. Aanvankelijk zou het doek voor deze beveiligingscode deze maand vallen maar vanwege de coronacrisis vindt de bank dit geen juist moment. Het einde is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De bank zegt geen idee te hebben van een nieuwe einddatum. 'Alles staat op zijn kop', zo luidt de verklaring aan klanten.

Reden achter de vertraging is dat de bank klanten die op kantoor hulp nodig hebben, voorlopig niet kan helpen. De digi-coaches kunnen namelijk hun werk niet meer doen.

Het uitstel geldt voor de laatste serie klanten die een brief hebben gekregen waarin de bank schrijft dat op 17 of 31 maart met de TAN-code wordt gestopt. 

Begin 2018 kondigde ING na dertig jaar gebruik het einde van de TAN-code aan. De Mobiel Bankieren App of de ING Scanner kwamen er voor in de plaats. Opdrachten konden alleen nog worden bevestigd met een mobiele pin of vingerafdruk.

Tan

Een TAN is een eenmalig wachtwoord voor internetbankieren. De codes werden voor het eerst gebruikt in 1986, bij de introductie van de Girotel. Dat was de eerste mogelijkheid voor elektronisch bankieren bij de Postbank, later opgegaan in ING.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T11:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.