Google blokkeert massa corona-spam

Dit artikel delen:
mail e-mail

Gmail, de e-maildienst van Google, blokkeert elke dag ongeveer 240 miljoen spammails die naar corona of Covid-19 refereren. Elke dag worden ook 18 miljoen malware- en phishingmails rond corona tegengehouden. Dat meldt het bedrijf in een blogbericht.

Volgens Google kan het 99,9 procent van de kwaadaardige mails tegenhouden. Het bedrijf maakt daarvoor gebruikt van ai en machine learning. Het gaat dan om spam, phishing-mails en mailtjes die malware bevatten. Populaire methoden zijn bijvoorbeeld berichtjes die oproepen om geld te storten in nephulpfondsen, werknemers die thuiswerken en zogenaamd links doorgestuurd krijgen van hun hoofdkwartier of mails waarin zogenaamde informatie staat over steunmaatregelen van de overheid.

Google installeerde eerder dit jaar een nieuwe generatie van scanners die alle bijlagen van e-mails controleren. De software screent zowat driehonderd miljard mailbijlages per week. Volgens het bedrijf zijn het vaak geen nieuwe spam- of malwarecampagnes die worden opgezet, maar passen de cybercriminelen hun modus operandi gewoon aan de omstandigheden aan.

Ook andere beveiligingsbedrijven meldden eerder dat ze een toename zagen in malware die probeerde in te spelen op de coronapandemie. Nadat de Amerikaanse regering zijn steunmaatregelen bekendmaakte, gaven onderzoekers van FireEye en IBM X-Force aan een stevige toename van nepmails te zien die hierop probeerden in te spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-20T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.