Nieuwe softwarerelease C2000 teruggedraaid

Dit artikel delen:
Storing

Een nieuwe release van software voor C2000 is teruggedraaid. Politieagenten klaagden op sociale media steen en been over de werking van het netwerk. Sinds begin dit jaar is er een nieuwe versie van het netwerk voor missiekritische communicatie. Maar die hapert continu.

Volgens Verbinding, het vakblad voor mobiele communicatie, regende het klachten na de update van de C2000-software. Vooral via Twitter uitten agenten hun ongenoegen over de storingen. Bestuurders van de Nederlandse Politiebond en politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant kregen meldingen van leden dat agenten elkaar nauwelijks konden verstaan en dat in grote gebieden de communicatie was uitgevallen.

De betrouwbaarheid van het nieuwe C2000 blijft een heikel punt. Vorige maand liet de Tweede Kamer minister Ferd Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) weten dat zij beter op de hoogte wil worden gehouden van de ontwikkelingen omtrent de haperende nieuwe versie van C2000. In maart had de bewindsman verbeteringen beloofd.

Tetra

De ontwikkeling van het nieuwe netwerk werd in 2015 gegund aan leveranciers 2Way, Eurofunk en Hytera Mobilfunk. C2000 is gebaseerd op Tetra, de wereldwijde standaard voor mobiele communicatie voor hulp- en veiligheidsdiensten. Deze technologie werkt op een andere frequentie dan gsm en kent ten opzichte daarvan extra mogelijkheden. De overstap naar dit nieuwe netwerk duurde langer dan verwacht, onder meer doordat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) twijfels had over deelname van de Chinese leverancier Hytera.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een drama toch weer met C2000. Bij de C1000 kan je tenminste een pot pindakaas kopen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-04T11:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.