Proefkonijnen voor certificatieschema gezocht

Dit artikel delen:

Het normalisatie-instituut NEN zoekt kandidaten voor certificatie tegen de internationale privacystandaard. Organisaties worden opgeroepen zich in proefaudits te laten certificeren. Dit met als doel het nieuw ontwikkelde certificatieschema van NEN te valideren.

Afgelopen februari is een werkgroep van NEN begonnen met de uitwerking van een schema om certificatie tegen de norm NEN-ISO/IEC 27701 mogelijk te maken. Deze norm richt zich op het beheersen van privacyaspecten via een managementsysteem.

Implementatie van deze norm draagt bij aan de benodigde maatregelen voor het voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze norm richt zich op het beheersen van privacyaspecten via een managementsysteem, maar het is uitdrukkelijk geen AVG-certificering.

NEN-ISO/IEC 27701 is in oktober 2019 gepubliceerd. In februari van dit jaar is ook de Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. Deze norm is een uitbreiding op de al bekende standaarden voor informatiebeveiliging NEN-ISO/IEC 27001 en NEN-ISO/IEC 27002. Ze biedt organisaties handvatten voor het inrichten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een Privacy Informatie Management Systeem (PIMS). Het aantoonbaar voldoen aan deze norm via een certificaat helpt in de communicatie richting klanten en andere belanghebbende partijen.

Voor NEN-ISO/IEC 2770 is een certificatieschema ontwikkeld. Hiermee is het voor organisaties mogelijk om zich te laten certificeren tegen deze norm. Aanmelden voor de proef kan tot en met 26 juni. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NEN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T11:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.