Geen dwangsom UWV na beveiligingsmaatregelen

Dit artikel delen:

Het UWV hoeft geen dwangsom te betalen nu de beveiliging van het online werkgeversportaal is verbeterd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat het UWV voldoende maatregelen heeft genomen nadat het uitvoeringsinstituut in 2017 gevoelig op de vingers was getikt.

De privacywaakhond legde toen een last onder dwangsom op van maximaal 900.000 euro. Het werd het UWV destijds kwalijk genomen geen meerfactor-authenticatie toe te passen bij de toegangsverlening tot het werkgeversportaal. Werkgevers en arbodiensten kunnen in dit portaal onder andere ziekteverzuimgegevens van werknemers invoeren en bekijken.

Tot tevredenheid van de AP heeft het UWV ervoor gezorgd dat voortaan eHerkenning vereist is om in het portaal te kunnen inloggen. De gezondheidsgegevens van werknemers die in dit systeem staan, zijn hiermee voldoende beveiligd. 

Begin dit jaar ontstond nog enige commotie over de eHerkenning. Veel werkgevers hadden toen de stap naar eHerkenning nog niet gemaakt. Hierdoor ontstond het risico dat werknemers hun ziekte- of zwangerschapsuitkering niet op tijd zouden ontvangen. Daarom gaf de AP het UWV onder voorwaarden eenmalig uitstel tot 1 maart 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-05T18:11:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.