Gitlab neemt Peach Tech en Fuzzit over

Dit artikel delen:

Gitlab, het van oorsprong Nederlandse ontwikkelplatform, heeft twee security-startups overgenomen: het Amerikaanse Peach Tech en het Israëlische Fuzzit. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in 'fuzz testing'.

Fuzz testing betekent dat ontwikkelaars verkeerde of willekeurige data op een computerprogramma afvuren om te kijken hoe het reageert. Hiermee kunnen ze sneller bugs opsporen of onbedoelde toegangspoorten die door hackers zijn te misbruiken.

'Naar onze mening biedt Gitlab de beste tools voor de complete devops-levenscyclus binnen één platform', zegt Sid Sijbrandij, Gitlabs ceo. 'De toevoeging van de fuzzing-technologieën van Peach Tech en Fuzzit aan Gitlabs security-oplossingen biedt onze gebruikers nog krachtiger mogelijkheden voor het uitvoerig testen van de applicatiebeveiliging en ze kunnen hiermee het beveiligingswerk ook eerder laten plaatsvinden. Dit vereenvoudigt workflows en maakt tegelijkertijd samenwerking tussen development-, security- en operations-teams mogelijk.'

Gitlab, dat begon als een pure repository voor code, biedt almaar meer features aan waarmee ontwikkelaars de veiligheid van hun producten kunnen opkrikken. Het bedrijf haakt daarmee in op de devsecops-trend: de idee dat security een integraal onderdeel van het ontwikkelproces moet worden.

Hoeveel Gitlab voor de startups op tafel legt, is niet bekendgemaakt. Alle personeelsleden gaan nu deel uitmaken van Gitlab.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-12T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.