Californië verbiedt gebruik rfid-chip

De Amerikaanse staat Californië heeft een verbod van een jaar opgelegd op het gebruik van rfid-chips in overheidsdocumenten, waaronder het rijbewijs. Dit naar aanleiding van een discussie die is ontstaan over de privacy van burgers.

Over een jaar zal het parlement van Californië opnieuw naar de zaak kijken. Senator Joe Simitian hoopt op deze manier de verhitte discussie over een permanente regeling in goede banen te leiden.

De maatregel komt als reactie op een rfid-plan van een Amerikaanse basisschool. De school wil de chip gebruiken in schoolpasjes om de leerlingen te bewaken. Veel van de ouders zagen echter niets in de plannen. Uiteindelijk is het dan ook niet doorgegaan.

ECP.nl, het platform voor eNederland, presenteerde vorige week een rapport waarin zij stelden dat een specifieke rfid-wetgeving in Nederland niet noodzakelijk is. De huidige privacy-wetgeving in Nederland is voor de toepassing van rfid toereikend, aldus ECP.nl. Wel moet de abstracte wetgeving worden verduidelijkt, stelt het platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-30T11:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.