Fontys ICT verzorgt techlessen middelbare scholen

Scholieren bijgespijkerd over cybersecurity en gebruikerservaring

Dit artikel delen:

Een les verzorgd door Fontys Hogeschool ICT aan middelbare scholieren

Docenten en studenten van Fontys Hogeschool ICT verzorgden de afgelopen periode aan tachtig havo- en vwo-scholieren een lesprogramma over cybersecurity en user experience (ux). De scholieren waren afkomstig van twee Tilburgse middelbare scholen. Voor de onderwijsinstellingen een goede kans om bestaande ict-lessen toekomstgerichter te maken.

Tachtig leerlingen van het Odulphuslyceum en het Theresialyceum werden in zeven lessen bijgespijkerd op het vlak van security en ux. In het begin vonden de lessen plaats op locatie, later ging dat online voort.

Uitdaging

"Scholieren krijgen een goed beeld van opleiding en vakgebied"

‘Met deze samenwerking krijgen middelbare scholieren een goed beeld van zowel opleiding als vakgebied’, vertelt locatiemanager Frans Vonken van Fontys. Volgens hem is het ict-lesprogramma op middelbare scholen de laatste jaren verbreed en verdiept, wat een uitdaging voor de docenten is.

Een deel van de lessen werd verzorgd door student-assistenten van Fontys. Zij merkten dat de leerlingen veel interesse toonden en behoefte hadden aan zelfstandigheid, een lesdoel en begeleiding. Het is de bedoeling dat Fontys ICT en de twee lycea ook komend schooljaar gaan samenwerken. Voor de Tilburgse hogeschool is het een goede manier om de zeer geïnteresseerde leerlingen in de gaten te houden, zodat ze eventueel later een ict-opleiding kiezen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-10T10:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.