Windows-pc kan binnen een kwartier besmet zijn

Dit artikel delen:

Er is een kans van vijftig procent dat een onbeschermde, online windows-pc binnen 12 minuten is besmet. Dit zegt Sophos, maker van antivirussoftware.

Sophos concludeerde bovenstaande na onderzoek naar de virusactiviteit van de laatste zes maanden. Daaruit blijkt dat er steeds meer kwaadaardige software, zoals spam, virussen, phishing scams en spyware, wordt gemaakt.

Zo zijn er het eerste halve jaar van 2005 achtduizend nieuwe virussen opgedoken. Dat is een groei van 59 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apple is helemaal niet te besmetten !!! 10.4 is behoorlijk dicht...nooit last van virii.....spam.....maiware, adware, spyware.....HEERLIJK !!!

Dit was toch twee jaar geleden ook al zo?

Hier leeft iemand in een waan idee...... Ook voor de X-varianten zijn er wel degelijk virus varianten. Doordat het meerendeel gebruik maakt van Windows, is dat voor Crackers en Script Kidies veel intresanter.

Nog zo'n waanidee, dat het alleen maar komt omdat Windows zo populair is. "Crackers en Script Kiddies" hebben op MacOSX gewoon niets te zoeken, omdat dat spul niet zo gruwelijk slecht is ontworpen als Windows. Het is niet onkwetsbaar en er zijn wel bugs, maar die leiden NOOIT tot problemen zoals we zien op het besturingssysteem van Microsoft (en worden ook daadwerkelijk opgelost).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T13:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.