FalconForce wil mkb in Brainport-regio beschermen

Dit artikel delen:

Het Utrechtse cybersecuritybedrijf FalconForce gaat mkb-bedrijven in de Brainportregio Eindhoven helpen hun digitale veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Daartoe is een samenwerking met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) aangegaan. Doel is de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten.

De maakindustrie en high tech bedrijven in Brainport gelden als kwetsbaar gelet op de nieuwe technologie die daar wordt ontwikkeld. Daarnaast zijn veel bedrijven onderling verbonden in elkaars leveranciersketen.

Gert-Jan Bruggink, defensive specialist bij FalconForce: ‘Wij ondersteunen bedrijven met hoogwaardige advies en periodieke diensten. Een voorbeeld hiervan is hoe wij door middel van ‘red teaming’ zwakke plekken in organisaties bloot leggen. Die aanvalsmethode, bedoeld om realistische dreigingsscenario’s en gaten in de gehele verdediging te vinden, gaat verder dan de klassieke penetratietesten. Het hele bedrijf wordt diepgaand onder de loep genomen. Meestal wordt gewerkt voor grotere ondernemingen.

De lessen uit deze diensten zijn volgens Bruggink prima toe te passen op het mkb. De kennis en kunde wordt dan ook vertaald naar deze doelgroep. FalconForce en CWB hebben daarom samen een set diensten ontwikkeld om bedrijven in de hightech maakindustrie te ondersteunen. Dat gebeurt snel en efficiënt zonder dat betrokken ondernemers maandenlang consultancy nodig hebben. Via het Weerbaarheidscentrum verzorgt FalconForce vakinhoudelijke webinars en trainingen. Het is de bedoeling dat klanten eerst zelf de basis voor digitale veiligheid kunnen leggen. In de fase daarna kan FalconForce in beeld komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-24T10:15:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.