Acronis focust met securitycentrum op EMEA

Dit artikel delen:

Acronis, leverancier van back-up- en herstelsystemen, opent een cyberbeschermingscentrum in het Zwitserse Schaffhausen. Met dit centrum wil het bedrijf zich sterker profileren in Europa en zijn partners, klanten en particulieren helpen met diensten voor cyberbescherming, doorlopende monitoring en analyses van cyberdreigingen.

In het centrum, dat officieel de naam Cyber Protection Operation Center (CPOC) draagt, gaan volgens de onderneming ‘hooggekwalificeerde internationale experts' met intelligente tools werken om incidenten al in een vroeg stadium te detecteren en te analyseren en er vervolgens op te anticiperen. In de beginfase komen er zo’n drieëndertig experts in dienst, het bedrijf is van plan de komende jaren meer experts aan te nemen.

Het centrum moet de cybersecuritymedewerkers van Acronis helpen ook de allernieuwste dreigingen aan te pakken met behulp van optimale, op kunstmatige intelligentie en machine learning gebaseerde, geautomatiseerde aanvalsdetectie. De bevindingen die gedaan worden moeten bovendien leiden tot de optimalisatie van de back-up- en herstelproducten van het bedrijf.

DeviceLock

De opening van het nieuwe centrum volgt kort op het bericht dat Acronis het Amerikaanse DeviceLock overneemt. Dit doet het bedrijf om dataverlies-preventie en controle over devices toe te voegen aan zijn cyberprotectie-portfolio. DeviceLock wordt hierdoor een dochteronderneming van Acronis.

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore, maar is ondertussen officieel een Zwitsers bedrijf. Het heeft meer dan 1400 werknemers in achttien landen. Eind 2019 kreeg het bedrijf nog een kapitaalinjectie van 147 miljoen dollar.

Nominatie Computable Award

Acronis is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Duurzaamheid & MVO. Het bedrijf verdient de nominatie door zijn Schools Initiative. Binnen dit initiatief wordt gewerkt aan een onderwijsinfrastructuur en een goede leeromgeving voor jongeren in kansarme milieus. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Acronis te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Stemmen
Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-03T14:22:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.