Camerafabrikant Canon slachtoffer van ransomware

Dit artikel delen:
Camera fototoestel lens

De Japanse camerafabrikant Canon is het slachtoffer van een ransomware-aanval, allicht uitgevoerd door het collectief Maze. Er werd tien terabyte aan data bij het bedrijf gestolen. Indien Canon niet betaalt, worden de gegevens op straat gegooid.

De aanval tegen Canon zou begonnen zijn op 30 juli, meldt BleepingComputer. Onder meer de e-mailsystemen zijn getroffen, de Amerikaanse website en verschillende interne applicaties. Ook ruim twintig andere sites van Canon liggen plat.

De hack is allicht uitgevoerd door het krakerscollectief Maze, die deze zomer ook al data stal bij LG en Xerox. Dat blijkt uit een interne mail van Canon die BleepingComputer in handen kreeg en waarin Maze het bedrijf drie dagen geeft om losgeld te betalen. Zo niet, worden de gestolen data openbaar gemaakt. Het zou gaan om tien terabyte aan gegevens, waaronder foto’s, videobestanden en bestanden. In de mail wordt echter nog niet aangegeven hoeveel geld Maze eist voor de data.

Naast LG en Xerox zijn ook al Cognizant, Chubb, MaxLinear en de stad Pensacola al slachtoffer geweest van Maze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-06T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.