Brainport in zee met Infosequre voor securitytraining

Dit artikel delen:
Authenticatie security log in

De Hilversumse security awareness-trainer Infosequre (voorheen BeOne Development) gaat bedrijven uit de Brainport-regio trainen op het gebied van cybersecurity. Infosequre heeft hiervoor een samenwerking gesloten met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in Eindhoven.

Meer dan zeventig procent van de security-incidenten wordt veroorzaakt door menselijk handelen, aldus Infosequre. Om de menselijke factor te integreren in de cybersecuritystrategie van ondernemingen heeft het bedrijf diverse kant-en-klare- en maatwerkprogramma’s die zijn opgebouwd uit verschillende interactieve awareness formats, aangevuld met op games gebaseerde tools en meetinstrumenten.

Ernst Bouwman, directeur van Infosequre: 'Hoewel bedrijven in de high tech- en maakindustrie geregeld slachtoffer worden van cybercrime heeft security awareness vaak geen prioriteit.' Door de samenwerking met het Cyber Weerbaarheidscentrum wil Infosequre volgens hem awareness-programma’s eenvoudig toegankelijk maken voor bedrijven uit de Brainportregio en hen helpen de menselijke factor te versterken.

Security prioriteit bij CWB

In juni van dit jaar sloot het CWB ook al een samenwerking op het gebied van cyberweerbaarheid. Toen met TÜV Nederland, dat vanaf dat moment als certificeringspartner is verbonden aan het CWB. Leden kunnen hierdoor hun cyberweerbaarheid aantonen door onafhankelijke toetsing van TÜV Nederland.

De Brainport-regio Eindhoven staat bekend om de hoogwaardige technologische maakindustrie. Om ondernemingen in deze kennisintensieve industrie te helpen met cyberveiligheid, is het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in 2018 opgericht. Bij de stichting kunnen bedrijven, inclusief het mkb, zich aansluiten voor kennisuitwisseling op het gebied van cyberweerbaarheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-17T14:49:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.