Moving Intelligence in startblokken voor expansie

Volpi Capital en Surmount Ventures stappen in

Dit artikel delen:
Start

Moving Intelligence, automatiseerder voor auto's en andere assets, wil met kapitaal van de investeerders Volpi Capital en Surmount Ventures uitbreiden naar tien nieuwe markten in Europa. Het bedrijf uit Zaltbommel levert voertuigbeveiliging, wagenparkbeheertools en telematicaoplossingen.

Sinds de oprichting in 1999 biedt Moving Intelligence oplossingen op het gebied van voertuigbeveiliging, rittenregistratie, wagenparkbeheer en beveiliging van werkmaterieel en mobiele objecten. Dit doet het Bommelse bedrijf met behulp van ingebouwde hardware en software die informatie verzamelt en de gegevens direct inzichtelijk maakt. Er werken 34 man bij het bedrijf.

Moving Intelligence werkt voor Europese autofabrikanten, zoals Audi, Bentley, BMW, Lamborghini, Mercedes-Benz en Volkswagen. Maar ook voor leasemaatschappijen, verzekeraars, multinationals en bedrijven actief in de uitzend-, bouw- en installatiebranche. Het bedrijf werkt met G4S en Vodafone als internationale partners en beschikt over een distributienetwerk van verkoop- en installatiepartners.

Nu nog is het automotive-tech-bedrijf in drie landen actief. In samenwerking met het Britse Volpi Capital en het Nederlandse Surmount Ventures wil het bedrijf de komende jaren uitbreiden naar tien nieuwe Europese markten en investeren in softwarevernieuwing. Ook verwacht het het personeelsbestand uit te bouwen met 45 werknemers.

Met het extra kapitaal - het exacte bedrag is niet bekendgemaakt - wil Moving Intelligence overnames plegen. Daarnaast verwacht de automatiseerder organisch te groeien door nieuwe markten te vinden voor de beveiligingstools en het volgen en beheren van mobiele objecten. Bijvoorbeeld de recreatiesector. Denk daarbij aan boten, campers en motoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T17:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.