Felton en Lantech kondigen fusie aan

Dit artikel delen:
puzzel

Netwerkdienstverlener Lantech uit Amersfoort en de Hilversumse ict-dienstverlener Felton kondigen vandaag aan dat ze samengaan als één bedrijf onder de naam Felton. Hierdoor ontstaat er een organisatie van ruim negentig specialisten. Het huidige Lantech-kantoor in Amersfoort wordt het gezamenlijke hoofdkwartier.

De huidige directies van beide bedrijven zullen samen het nieuwe directieteam vormen, waarbij Henk de Boer (Lantech) de rol van algemeen directeur vervult. Voormalig ceo van Felton Stan Bridié neemt de rol van directeur managed services op zich. Managing director van Lantech Sebastiaan Kors wordt commercieel directeur. Hij licht toe waarom er voor de naam Felton in plaats van Lantech gekozen is. ‘We hadden ook de naam Lantech kunnen kiezen, maar het ‘Lan’ gedeelte vonden we eigenlijk al een tijdje een te gedateerde term die tekort doet aan onze huidige dienstverlening. Vandaar de keuze voor Felton.’ Ook geeft hij aan waarom gekozen is voor het nieuwe pand van Lantech in Amersfoort als het nieuwe hoofdkwartier. Kors: ‘Wij hadden met het betrekken van dit kantoor al op een groeistrategie geanticipeerd. Hierdoor is er ruimte genoeg voor alle medewerkers onder één dak.’

Breder pakket aan diensten

"Als Microsoft Gold Partner willen we voorop blijven lopen met de ontwikkelingen rondom Intune, Azure en Microsoft 365 die razendsnel gaan"

Lantech-directeur De Boer noemt de fusie interessant omdat zijn bedrijf klanten beter wil bedienen bij de transitie naar cloudgebaseerde infrastructuren. Kors vult aan: ‘Daarnaast krijgen wij als dienstverlener regelmatig de vraag om beheervraagstukken breder in te vullen tot aan volledige outsourcing. Dankzij de fusie met Felton is dit nu mogelijk.’

Volgens oud-Felton ceo Stan Bridié hebben klanten steeds vaker de behoefte aan een technologiepartner die managed services, netwerkdienstverlening en cybersecuritydiensten snel kan opschalen. Dankzij de fusie blijven de kwaliteit van deze diensten volgens hem behouden en kan in de toekomst het pakket aan innovatieve diensten en producten sneller worden uitgebreid. Kors geeft aan dat het hierbij gaat om producten en diensten op het gebied van cybersecurity. ‘We willen daarnaast ook nadrukkelijk kansen bieden voor startups. Maar ook als Microsoft Gold Partner willen we voorop blijven lopen met de ontwikkelingen rondom Intune, Azure en Microsoft 365 die razendsnel gaan.’ Volgens hem profiteren daarnaast alle bestaande partners van de fusie. ‘Er zit enigszins overlap in het partnerportfolio, maar alle partners kunnen profiteren van deze fusie. We focussen wel op een beperkt aantal strategische partnerships om zo onze onafhankelijkheid te bewaken.’

Toekomst

Voor de toekomst is het plan zowel via overnames als autonoom te groeien. ‘Door deze fusie zullen we in de breedte groeien. Daarnaast kijken wij nadrukkelijk in de markt om nog enkele overnames te doen die onze managed (security) services propositie en/of regionale dekking verder versterkt’, aldus Kors. Ook wil Felton blijven investeren in technologie en vooral kennis. Daarnaast wil de onderneming onderscheidend zijn in processen. ‘Geen sla’s (service level agreements) maar xla’s (experience level agreements). Ook geen grote investeringen, maar betalen per gebruik. De toekomstplannen zijn dus om alle oplossingen en diensten in een mssp-model te kunnen aanbieden’, besluit Kors.

Lantech en Felton

Lantech, gevestigd in Amersfoort, is in 1983 opgericht door Jos Smeets en Hans van Sloten. Het bedrijf is specialist op het gebied van ict-netwerken. Lantech implementeert deze en biedt 7x24 uurs servicecontracten aan bedrijven, scholen, welzijnsorganisaties, (internet-)telefonie providers en overheden.

Felton is een ict-dienstverlener die zich met name richt op organisaties binnen de gezondheidszorg, finance, bouw en zakelijke dienstverlener. Het bedrijf focust hierbij op cloud, security en outsourcing. Felton is opgericht in 2003 en gevestigd in Hilversum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T07:04:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.