Investeerders stoppen 150 miljoen dollar in Tanium

De Amerikaanse cybersecurityspecialist Tanium kondigt een investeringsronde van 150 miljoen dollar aan. Het geld komt van bestaande aandeelhouders, de fondsen Fidelity Management & Research en Baillie Gifford. Tanium wordt nu gewaardeerd op een waarde van meer dan negen miljard dollar.

Tanium wist sinds de oprichting in 2007 negenhonderd miljoen dollar aan kapitaal te verzamelen. De nieuwe financiering komt er nadat het bedrijf in juni een strategisch partnership aankondigde met Salesforce en een investering door Salesforce Ventures, wat zorgde voor hernieuwde interesse bij bestaande investeerders.

Het was sowieso een drukke zomer bij Tanium. Naast het nieuws van het partnership met Salesforce, kondigde het ook de beschikbaarheid aan van Tanium-as-a-service, de eerste enige zero-infrastructuur endpoint-management- en -beveiligingsoplossing. In augustus liet het bedrijf dan weer weten dat het een ander groot partnership rond had: met Google Cloud en een integratie met Chronicle. Daarnaast werd recent Mark Fields, voormalig ceo van Ford, aangesteld als onafhankelijke bestuurder in zijn raad van bestuur.

In 2019 groeide de omzet van Tanium met meer dan vijftig procent jaar op jaar, tot meer dan 430 miljoen dollar. Het aantal personeelsleden steeg in die periode eveneens met ruim de helft tot meer dan 1.400 fulltime-werknemers.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-07T10:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.