DNB registreert 13 Nederlandse cryptobedrijven

Dit artikel delen:

De eerste dertien cryptobedrijven zijn door De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerd en goedgekeurd. Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds kort in of vanuit Nederland virtuele valuta zoals bitcoins verkopen en beheren. De DNB heeft nog een aantal aanvragen in overweging.

Registratie bij DNB is verplicht voor alle bedrijven die in Nederland diensten leveren voor het wisselen of opslaan van bitcoins en andere cryptomunten. Sinds 21 mei van dit jaar hanteert de Nederlandse overheid nieuwe wetgeving voor cryptotransacties en cryptovaluta. Daarbij wordt de Europese richtlijn Amld5 gevolgd. Het toezicht is bedoeld om witwassen en financiering van terrorisme via virtuele munten tegen te gaan. Om zich bij DNB te kunnen registreren, moeten bedrijven de afkomst van door hun klanten ingelegde gelden melden.

Afgelopen zondag liep de overgangstermijn van zes maanden af. Niet alle aanvragers hebben voor het verstrijken van deze termijn een registratie gekregen. De DNB bespreekt thans als toezichthouder met de aanvragers wat dit concreet voor hen betekent. De centrale bank stelt zich daarbij vooralsnog soepel op. 'Wij hebben niet als eerste prioriteit handhavend op te treden bij partijen waarvan we met voldoende zekerheid verwachten dat zij op korte termijn voldoen,' aldus een woordvoerder.

In oktober werd Amdax, gevestigd op het Beursplein in Amsterdam, als eerste geaccepteerd in het register. Dat bedrijf sprak toen de hoop uit dat een DNB-registratie ertoe zou leiden dat cryptomunten zouden worden geaccepteerd als een betrouwbare investering.

Onbekend is hoeveel geld er in de sector omgaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T13:30:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.