Windows Anti-Spyware negeert Claria (Gator)

Dit artikel delen:

Het antispyware-programma van Microsoft, Windows AntiSpyware, classificeert producten van Claria (voorheen Gator) niet langer als spyware. Microsoft zou in gesprek zijn met Claria om die over te nemen.

Anti-spyware activist Eric L. Howes ontdekte de veranderingen in het
programma. Volgens het onderzoek van Howes ziet Windows AntiSpyware wel dat het programma geïnstalleerd is, maar is de te nemen actie nu erop ingesteld het programma te negeren (‘ignore’). Eerder was het advies voor Claria’s programma’s nog ‘quarantine’.

Windows AntiSpyware werd eerder dit jaar nog door het blad Computer Idee en de consumentenbond als beste anti-spywareprogramma getest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig hebben we nog ad-aware en spybot!!

Helaas maar waar. Typisch een MS strategie die dollars moet opbrengen en onveiligheid en vervuiling op de koop toe neemt. Dat beloofd nog wat... Hoelang blijven bedrijven en organisatie nog geloven in deze software leverancier die niet uitblinkt in veiligheid en nu als nagerecht spyware doorlaat...

Helaas...
Volgens IDG-News hebben Lavasoft , maker van het programma Ad-Aware, Aluria (Spyware Eliminator) en etrust Pestpatrol een aantal signaturen van spyware uit hun programma's verwijderd. Concreet gaat het hierbij om de spyware van Claria en WhenU. (bron http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=10492)

De kwestie Lavasoft en WhenU (waarbij eerstgenoemde de waren van tweede niet langer als spyware bestempelde) speelde in februari dit jaar. Scroll maar naar onder op http://www.lavasoft.de/news/press/

Nu vind ik Windows spyare helemaal niet zo goed, zoals zij beweren. Er zijn alternatieven genoeg die het nog veel beter doen. Wat de ene niet vind, daar vind de andere het wel. Zo heb ik drie a vier spyware programma's geinstalleerd met utieraard een firewall. Regelmatig updaten en scannen ('s nachts) geeft resultaat. Zo vond ik WHenU opeens op mijn pc. Scan Spyware en Xoftspy plus Acronis zijn de beste die ik ben tegengekomen. Pestpatrol, Adaware middelmatig. Spybot zit er tussen. Spy Doctor en de rest, afijn.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-08T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.