Bureau Veritas haalt Secura als 'cybermeubel' in huis

Dit artikel delen:

Bureau Veritas heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse it-beveiliger Secura. Het Franse beursgenoteerde bedrijf (Euronext: BVI) levert test-, inspectie- en certificeringsdiensten. Met Secura komt daar nu cyberbeveiliging bij.

Bureau Veritas, in 1828 opgericht, is gespecialiseerd in test, inspectie en certificering. Het bedrijf, met het hoofdkwartier in Neuilly-sur-Seine, heeft wereldwijd ruim 78.000 medewerkers en een jaaromzet van 5,1 miljard euro (2019). Met de inlijving van Secura breidt Bureau Veritas zijn huidige compliance-, certificerings- en validatiediensten uit met it-beveiligingsdiensten. Het test- en auditbedrijf merkt dat er door veranderende regelgeving onder klanten steeds meer vraag is naar validatie en certificering van informatiesystemen.

Secura is in 2000 opgericht, telt zo'n honderd man en heeft kantoren in Eindhoven en Amsterdam. Het bedrijf boekte in 2020 een omzet van net geen tien miljoen euro. Door zich aan te sluiten bij Bureau Veritas verwacht Secura internationaal stappen te kunnen zetten en klanten van het Franse bedrijf te ondersteunen met beveiligingsdiensten, zoals tests, audits, training en certificeringen. Het beschikt over een reeks accreditaties en vergunningen volgens diverse standaards, waaronder ISO 27001, NIST CSF, Owap ASVS, ISAE 3000/3402, Unece-regulering, ETSI EN 303 6456, IEC 62443 en Common Criteria.

Het Nederlandse bedrijf heette tot oktober 2017 nog Madison Gurkha. Aan het begin van dat jaar nam het audit- en adviesbedrijf ITSX over. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-21T11:18:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.