Dertig uur taakstraffen voor auteur Sasser-worm

Dit artikel delen:

De 19-jarige Duitse auteur van de Sasser-worm is door de rechtbank in Verden (Duitsland) veroordeeld tot dertig uur taakstraffen en anderhalf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Sven Jaschan is schuldig bevonden aan computersabotage en het wederrechtelijk veranderen van data. Bij het vonnis is kennelijk de leeftijd van de verdachte in aanmerking genomen, alsook het feit dat het zijn eerste misdrijf betrof.

Microsoft betaalt 250.000 dollar aan tipgeld uit aan twee personen die geholpen hebben bij het identificeren van de dader. Het is de eerste maal dat het bedrijf een betaling doet uit het in 2003 ingestelde fonds om virus- en wormschrijvers op te sporen en aan te brengen.

 

Het fonds is door deskundigen van het Openbaar Ministerie en de politie bekritiseerd omdat dit het verstrekken van onjuiste informatie zou bevorderen. Dat zou de opsporing in de toekomst alleen maar vertragen en bemoeilijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-11T10:19:00.000Z René Rippen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.