Box zet poot onder overname Nederlands SignRequest

Dit artikel delen:

Box, een Amerikaanse leverancier van cloud content management, neemt SignRequest voor 55 miljoen dollar over. De Nederlandse startup, met in huis technologie voor een elektronische handtekening, wil op basis van de eigen online-ondertekentool het nieuwe e-signature-cloudproduct Box Sign in de markt zetten.

Met SignRequest kunnen gebruikers zonder al te veel gedoe een pdf of (Word)-document met een elektronische handtekening rechtsgeldig ondertekenen. Het product is in zeventien talen beschikbaar. Het Amsterdamse bedrijf claimt dat in de afgelopen vijf jaar al 300.000 gebruikers de online-ondertekentool hebben gebruikt.

Het cloudplatform van Box bevat allerlei functionaliteit voor contentbeheer, werkstromen,  samenwerking en het veilig uitwisselen van documenten, volgens regelgeving en standaarden op het gebied van dataprivacy en beveiliging. Daarnaast is er ook een datakluis voor het uitwisselen van een versleutelde documenten. Box zocht echter nog een tool voor het zetten van elektronische handtekeningen en kwam uit bij SignRequest. De vraag ernaar is fors gestegen in de coronatijd, waarin deals en documenten vaak online moeten worden bekrachtigd.

Het bedrijf verwacht het nieuwe product Box Sign, gebaseerd op de technologie van SignRequest, komende zomer op de markt te brengen. Het Amsterdamse bedrijf blijft overigens onder eigen naam eveneens actief.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

tippie van mijn kant: als de naam van een bedrijf genoemd wordt maak er dan meteen een url van zodat geinteresseerden gelijk door kunnen klikken.
groet
Rene Schot

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-04T12:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.