Invest-NL spekt kas Dutch Security Techfund

Dit artikel delen:

Staatsfonds Invest-NL is toegetreden tot het Dutch Security Techfund van investeringsfonds Tiin Capital uit Naarden. De investeerder steekt vijf miljoen euro in dit zesde fonds van Tiin dat zich richt op het financieren van veelbelovende, jonge it-beveiligingsbedrijven in Nederland.

Het Dutch Security Techfund startte in 2019. Aanvankelijk gefinancierd door een groep ‘informal investors’ maar al snel wist Tiin Capital grotere investeerders als KPN en Innovationquarter binnen te halen. Ook de gemeente Den Haag en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (via de zogeheten Seed-faciliteit van RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) deden een duit in het zakje. Eind 2020 stapte Investeringsfonds Groningen in en nu dus Invest-NL. Dit staatsfonds, met het ministerie van Financiën als aandeelhouder, financiert risicovolle activiteiten rond thema's als energie, verduurzaming, mobiliteit, voedselproductie en de digitalisering van de industrie.  

Het Dutch Security Techfund heeft 36 miljoen euro beschikbaar om te investeren in startende cybersecurity-ondernemingen en in bedrijven die al een paar jaar aan de slag zijn en bijvoorbeeld willen groeien middels overnames. Al doet het fonds ook aan uitstapjes naar oudere bedrijven met groeipotentie, zoals de investering in Felton (managed security services) van vorig jaar. Gemikt wordt op ruim twintig investeringen in de komende paar jaar.

Participaties

Behalve Felton zijn nog vier andere participaties gedaan: Certus Port Automation (haven-it-beveiliging), Securely (alarmeringssoftware voor aanvallen op webapplicaties), Felton (managed security services), Oddity.ai ( (realtime-analyses met kunstmatige intelligentie van live-videobeelden) en Fraud Dynamics (anti-witwas-software). Naar verwachting volgen in dit eerste kwartaal van 2021 nieuwe investeringen.

Het Dutch Security Techfund heeft een vestiging op The Hague Security Delta in Den Haag. Ook zijn er contacten gelegd met de cybertech-sector in het Israëlische Tel Aviv.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-08T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.