Tesorion neemt branchegenoot Compumatica over

Dit artikel delen:
samenwerking

Cybersecurity-specialist Tesorion neemt zijn branchegenoot Compumatica uit Uden over. Het bedrijf verwerft een meerderheidsbelang en breidt ermee zijn cybersecurityportfolio uit.

Door de krachtenbundeling ontstaat een sterke concurrent voor Fox-IT. Anders dan dit onderdeel van de Britse NCC Group is de combinatie van Tesorion en Compumatica naar eigen zeggen honderd procent Nederlands gebleven.

Na de samenvoeging ontstaat een groep van 160 cybersecurity experts die Nederland digitaal veiliger willen maken. Voor het ambitieuze Tesorion is deze krachtenbundeling een volgende stap in de uitvoering van zijn groeistrategie. Volgens algemeen directeur Martijn Hakstege is de markt op zoek naar totaalaanbieders die een volledig en gemanaged security-portfolio bieden.

Cryptografie

Compumatica blijft in hoge mate zelfstandig en onder eigen naam opereren vanuit Uden en Würselen (Duitsland). Met zijn kennis van cryptografie biedt de onderneming een aanvulling op het cybersecurityportfolio van Tesorion. Tesorion levert beheerde cybersecurity-oplossingen, doet security consultancy en heeft een 24/7 Security Operating Centre (soc) en een eigen Computer Emergency Response Team (CERT).

Volgens Petra van Schayik, directeur van Compumatica, kan aan klanten nu een bredere dienstverlening worden geboden. Bovendien kan Compumatica zich verder positioneren binnen het domein van operationele technologie (ot). Daaronder valt bijvoorbeeld het beveiligen van netwerken in fabrieken. De oorsprong van Compumatica ligt in e-mailversleuteling.

Naar eigen zeggen beschermt Tesorion dagelijks meer dan vier miljoen apparaten bij klanten in de zorg, onderwijs, transport en logistiek, zakelijke dienstverlening, financiële sector en industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-23T14:07:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.