SIDN draagt CyberSterk over aan Guardian360

Dit artikel delen:
samenwerking

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) doet CyberSterk per 1 april over aan de Nederlandse securityspecialist Guardian360. CyberSterk is een laagdrempelige cybersecuritydienst voor het midden- en kleinbedrijf.

Guardian360 kan als marktpartij met zijn ervaring, netwerk, klantenkring en distributiekracht CyberSterk beter laten groeien dan SIDN. Als register van internet-domeinnamen is SIDN daarvoor minder geschikt. Volgens de stichting is inmiddels bewezen dat de propositie aanslaat en aansluit bij een behoefte in de markt.

Samen met technologiepartner SecureMe2 en distributeur TST gaat Guardian360 de propositie verder uitbouwen.

Maatschappelijk probleem

SIDN ontwikkelde CyberSterk samen met Guardian360 en SecureMe2. Het concept is oorspronkelijk opgezet om een maatschappelijk probleem aan te pakken en mkb-bedrijven weerbaarder te maken. SIDN had niet de bedoeling hiermee winst te maken.

Arjan Middelkoop, commercieel directeur SIDN: ‘Ruim twee jaar geleden zagen wij de cyberdreigingen in het mkb toenemen. Samen met onze partners ontwikkelden we hiervoor CyberSterk. Inmiddels staat er een goed werkende, brede cybersecurityoplossing. De mkb’er krijgt daarmee op een hele laagdrempelige manier inzicht in zijn kwetsbaarheden. Deze oplossing geeft hem handvatten om zijn cyberweerbaarheid te vergroten. De groei in het aantal klanten en verkooppartners laat zien dat hier een duidelijke behoefte ligt.’

Zonder betaling

Volgens Middelkoop verkrijgt Guardian360 CyberSterk 'om niet', hoewel zijn stichting best veel in deze oplossing heeft geïnvesteerd. Bij de ontwikkeling van deze dienst was afgesproken dat het intellectueel eigendom zonder betaling wordt overgedragen als een van de partners eruit stapt.

De SIDN-directeur denkt dat het nu het juiste moment is om uit CyberSterk te stappen. De dienst is nu voldoende opgetuigd. Bovendien speelt mee dat de laatste tijd meerdere aanbieders zich op de onderkant van de mkb-markt richten. Weliswaar leveren die volgens Middelkoop geen goedkope, simpele totaaloplossingen, maar de concurrentie komt wel dichterbij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T14:22:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.