Universiteit Twente bestrijdt cybercrime in hub

Dit artikel delen:

De Universiteit Twente (UT) start een expertisecentrum voor cybersecurity. De hub draagt de naam Twente University Centre for Cybersecurity Research en is bedoeld voor professionals, ondernemers, onderzoekers en studenten tijdens hun onderzoek naar cybercrime

Het securitycentrum is opgericht door de Universiteit Twente in samenwerking met de Betaalvereniging Nederland, BetterBe, Cisco, NCSC, NDIX, SIDN, Surf, Thales en TNO. De hub werkt aan de veiligheid van netwerken en data, plus de daaraan gerelateerde sociaaleconomische aspecten.

In de komende tijd bepalen de partijen aan welke vraagstukken wordt gewerkt. Zo willen ze dns-data gebruiken om malafide webshops en phishing-sites op te sporen of voorspellen wat de financiële en economische gevolgen van een geslaagde cyberaanval zijn voor een organisatie.

UT-hoogleraar Aiko Pras is samen met mede-docent Willem Jonker initiatiefnemer van het centrum. Pras: ‘We beperken ons in het centrum niet alleen tot het ontwerpen van veiligere systemen, ook wel security by design genoemd. Het is essentieel om grote hoeveelheden data vanuit de rauwe werkelijkheid te verzamelen, veiligheidsproblemen te analyseren om vervolgens tot nieuwe inzichten te komen. Alleen op deze manier kunnen we bestaande systemen verbeteren en nieuwe ontwerpen. Deze data-gedreven benadering onderscheidt ons van anderen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T11:38:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.