Nederlandse studenten nog niet bij hackers-game

Dit artikel delen:

Van 15 tot 26 maart vindt de eerste Veracode Hacker Games plaats. Nu alleen nog met studenten van universiteiten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De deelnemers worden beproefd op hun kennis van en vaardigheden met veilig coderen. Het uiteindelijke doel van Veracode is om de competitie uit te breiden naar andere regio's, waaronder Nederland. Veracode hoopt dan ook graag dat Nederlandse studenten in volgende edities meedingen.

Onder andere de Universiteit van Birmingham, de Tufts-universiteit in Massachusetts en de Universiteit van Warwick zijn nu vertegenwoordigd. Zij maken kans op verschillende prijzen. Daarnaast doneert Veracode 15.000 dollar aan de beste universiteiten. Het doel van de wedstrijd is universiteiten te stimuleren veilig programmeren tot een kernonderdeel van hun computerwetenschap- en cybersecurity-curriculum te maken.

Onderzoeken

Dat dit nodig is, moge blijken uit verschillende marktonderzoeken. Zo blijkt uit een recente studie van de University of Maryland dat hackers steeds geavanceerder worden. Zo vallen ze volgens het onderzoek nu elke 39 seconden aan. Ander onderzoek van IBM wijst uit dat de gemiddelde totale kosten van een datalek voor een bedrijf bijna vier miljoen dollar bedragen.

Momenteel beschikt volgens het National Center for Education Statistics slechts 3 procent van afgestudeerde Bachelors in de Verenigde Staten over vaardigheden op het gebied van cybersecurity. In het Verenigd Koninkrijk zijn slechts vijf bacheloropleidingen in de computerwetenschappen door het National Cyber Security Center gecertificeerd op het gebied van cybersecurity.

Meedoen?

Met behulp van Veracode Security Labs is de wedstrijd gegamificeerd. Deelnemers aan de eerste editie van de Veracode Hacker Games gaan hands-on uitdagingen voltooien om gevaarlijke beveiligingslekken in echte, live applicaties te vinden en te repareren. Alle deelnemende universiteiten krijgen een jaar lang gratis toegang tot de Veracode-software. Daarnaast doneert Veracode 10.000 en 5.000 dollar aan de informatica- of cybersecurityfaculteiten van de winnende universiteiten die op respectievelijk de eerste en tweede plaats eindigen. Meedoen aan de volgende editie of nieuwsgierig naar de deelnemers van dit jaar? Kijk op www.hackergames.io.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-19T11:58:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.