Nexus koopt van TNO meerderheid in SightLabs

Dit artikel delen:

Nexus International, een holding van merendeels kleinere softwarebedrijven, heeft de meerderheid verworven in SightLabs. Deze Amsterdamse leverancier van cybersecurity-gereedschap is een spin-off van TNO. Destijds is het bedrijf opgezet als onderdeel van TNO's TechTransfer-programma.

De software van SightLabs beschermt tegen geavanceerde en gerichte cyberaanvallen. Daarbij ligt het accent op het neutraliseren van dreigingen binnen informatiestromen van bedrijven met meerdere vestigingen. In de tools worden artificial intelligence en machine learning toegepast.

Volgens Dimitri Hehanussa, oprichter van SightLabs, is de overname een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf. ‘Nexus International heeft een bewezen track record in het ontwikkelen van software en het bouwen van waardevolle en schaalbare saas-oplossingen. Met de overname krijgt SightLabs meer voet aan de grond in het Nederlandse cybersecuritylandschap’, aldus Hehanussa.

Nexus bezit onder meer NetDialog en MeasureWorks in Utrecht. TNO blijft een minderheidsbelang aanhouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-31T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.