Overname C-cure voor Nixu startsein Europese expansie

Dit artikel delen:

Het Finse cybersecurity-bedrijf Nixu neemt de Deense branchegenoot C-cure over. De acquisitie past in Nixu's streven om een leidende consultant te worden voor bedrijven die hun hoofdkantoor in Noord-Europa hebben.

De beursgenoteerde Finse onderneming wil een sterke lokale marktpositie opbouwen op de thuismarkt, in Zweden, Nederland en Denemarken. Ook wordt gekeken naar uitbreiding naar nieuwe markten in Noord-Europa, waaronder België. Nixu heeft een vestiging in Amsterdam voor het bedienen van Nederlandse klanten.  

Ongeveer veertig procent van de omzet komt van buiten Finland. De sterkste groei zit in 'managed services'. Momenteel komt bijna een kwart van de omzet uit die activiteit. Maar dat moet op den duur toenemen naar vijftig procent. 

Nixu betrad in 2019 de Deense markt via de overname van Ezenta. C-cure is gespecialiseerd in endpoint-protectie, -detectie en response. Met de overname komt het aantal medewerkers op vierhonderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-01T13:25:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.