Data half miljard LinkedIn-gebruikers op straat

Dit artikel delen:
LinkedIn

Het sociale medianetwerk LinkedIn heeft te kampen met een datalek. Dat meldt de Amerikaanse website Cybernews. Gegevens van zo’n half miljard LinkedIn-gebruikers worden al online te koop aangeboden.

De data die gelekt zijn omvatten onder meer gebruikersnamen, e-mailadressen en telefoonnummers. Volgens LinkedIn zelf zou het om meer gaan dan enkel data die van haar site afkomstig is, maar welke andere sites of bedrijven dan wel betrokken zijn, zegt het bedrijf niet. 

LinkedIn stelt ook dat het niet echt om een hack gaat, maar dat er openbaar beschikbare gegevens ‘gescraped’ zijn. Toch is ook ‘scraping’ verboden volgens de gebruiksovereenkomst van de site. 

De Italiaanse autoriteiten zijn alvast een onderzoek begonnen naar het LinkedIn-lek. Italianen zouden de grootste gebruikers van LinkedIn in Europa zijn. De overheid waarschuwt alvast dat LinkedIn-gebruikers waakzaam moeten zijn voor ‘anomalieën’ in verband met hun e-mail of telefoonnummer. 

Het lek bij LinkedIn komt nadat eerder deze maand ook al gegevens van Facebook in verkeerde handen kwamen. Daar ging het ook om ongeveer een half miljard mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In 2012 was er een normale hack bij LinkedIn (toegegeven is dat 117 miljoen inloggegevens zijn gekopieerd). Daarna zijn er veel campagnes geweest van hackers die nepprofielen aanmaakten op LinkedIn en berichten met More_eggs backdoor JavaScript linkjes aan andere gebruikers verzonden.
Onder Microsoft is men van de regen in de drup geraakt.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-09T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.