Certificeerder Kiwa haalt ot-beveiliger in huis

Dit artikel delen:
Internet of things IoT industrie beveiliging security

De Kiwa Groep, een auditor op het gebied van testen, inspectie en certificering uit Rijkswijk, heeft zijn portfolio uitgebreid met ot-beveiliging. Daarvoor heeft het Hudson Cybertec overgenomen. Dit Haagse bedrijf is gespecialiseerd in cybersecurity voor industriële automatisering en controlesystemen (iacs).

Gezamenlijk presenteren Kiwa en Hudson Cybertec zich nu op de markt als totaalaanbieder op het gebied van ict-beveiliging en (product-)certificering met een focus op operationele technologie (ot).

Hudson Cybertec bedient de markt met een groot scala aan cybersecurity audits en assessments, ot-netwerk- & compliance monitoring en advisering. Daarbij is het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks. Hudson Cybertec, dat onder eigen naam blijft opereren, is vooral actief in de vitale infrastructuur, zoals drinkwater en watermanagement, olie & gas, op- en overslag, voedingsmiddelenindustrie, chemie & procesindustrie en weg- en water-infra. Er werken een kleine twintig man.

Kiwa

Kiwa is op het gebied van cybersecurity al langer actief, onder meer met certificeringsdiensten rondom de GDPR/AVG en de internationale normenreeksen IEC 62443 en ISO 27000. Het bedrijf had behoefte aan meer kennis en expertise op het vlak van industriële automatiserings- en controlesystemen. Met de overname van Hudson Cybertec is dit hiaat opgevuld.

Ron Scheepers, topman bij Kiwa, meldt hierover: 'Kiwa keurt al ruim zeventig jaar producten en processen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en is steeds nadrukkelijker actief in het werkveld cybersecurity. Certificatie van it- én ot-systemen toont aan dat risico’s op gebied van cybersecurity beheersbaar zijn.'

Kiwa heeft ruim 5.500 medewerkers in dienst in meer dan 35 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns- en Noord-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-12T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.