G Data krijgt eerste ‘Made in Europe’-keurmerk

Dit artikel delen:

De Duitse cybersecurityspecialist G Data heeft als eerste bedrijf een ‘Made in Europe’-keurmerk gekregen van de European Cyber Security Organisation (Ecso). Het Ecso-label garandeert dat een ict-securitybedrijf voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen en de AVG-wetgeving.

Om het keurmerk te krijgen moeten fabrikanten een ‘no backdoor verklaring’ afgeven en voldoen aan twaalf eisen die zijn opgesteld door ENISA (Het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging). Die gaan onder meer over sterke authenticatievereisten, security van de supply chain, transparantie in documentatie en garanties over support en ondersteuning. Bovendien moet het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa gevestigd zijn en het merendeel van de werknemers in Europa werken.

G Data heeft het keurmerk als eerste gekregen omdat het al lang voldoet aan de gestelde eisen. Sinds 2011 garandeert het bedrijf uit Bochum dat er geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) worden opengezet voor veiligheidsdiensten. Daarnaast belooft het bedrijf dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.   

‘We zijn erg trots dat we het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ als eerste hebben ontvangen. Als securitybedrijf hebben wij vertrouwen hoog in het vaandel staan en dankzij het ECSO keurmerk wordt dit alleen maar bevestigd’, zegt Eddy Willems, security evangelist bij G Data. Volgens Willems is het keurmerk ook een zekerheid voor bedrijven dat ze met een betrouwbare oplossing in zee gaan en geeft het hen een houvast in een markt die groeit als kool.

G Data werd in 1985 opgericht in Bochum en stelt zo’n 500 mensen tewerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-17T15:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.