ICT~Office en Innovatieplatform tegen mp3-heffing

Dit artikel delen:

Brancheorganisatie ICT~Office is "positief" over het afwijzende standpunt van het Innovatieplatform over heffingen op mp3-spelers.

Het platform stelt in zijn eindadvies ‘Ict als innovatie-as’ dat kopieerheffingen marktverstorend werken. Bestaande heffingen moeten opnieuw overdacht worden, vindt het platform, en het wil met nieuwe heffingen wachten tot er internationale overeenstemming over is bereikt.

De Stichting Thuiskopie stelde afgelopen voorjaar voor kopieerheffingen te leggen op mp3-spelers, harddisk recorders en (in de toekomst) computers. De voorgestelde heffing op mp3-spelers bedraagt 3,28 euro per gigabyte. Dat zou een forse prijsstijging betekenen, reden voor ICT~Office om in een brief van eind april van minister-president Balkende, voorzitter van het Innovatieplatform, te vragen nieuwe kopieerheffingen te bevriezen.

ICT~Office pleit in plaats van heffingen voor beveiligingstechnologieën als drm (digital rights management), waarbij de individuele afnemer direct betaalt aan de rechthebbende auteur.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-13T11:40:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.