Beveiliger Acronis wijst nieuwe topman aan

Dit artikel delen:
ceo Acronis

Beveiligingsspecialist Acronis heeft een nieuwe ceo. De keuze viel op Patrick Pulvermueller die overkomt van de webhoster GoDaddy. Voormalig ceo en oprichter Serguei Beloussov blijft bij het bedrijf betrokken.

Pulvermueller was tot voor kort president partner business bij GoDaddy. In die rol leidde hij de strategische uitbreiding van de hosting-, productivity- en security-services van het bedrijf via resellers en partners. Eerder was Pulvermueller ceo van het Duitse Host Europe en groep-ceo van het overkoepelende Host Europe Group. 

Pulvermueller neemt het roer over op een cruciaal moment. Acronis heeft kortgelede 250 miljoen dollar opgehaald bij het investeringsfonds CVC Capital Partners. Het bedrijf werd in die transactie gewaardeerd op meer dan 2,5 miljard dollar. Naast het sneller ontwikkelen van technologie en producten wil Acronis die investering inzetten voor een versterking van zijn go-to-market-initiatieven, een gebied waarin Pulvermueller veel ervaring heeft. Concreet wil het zijn partnernetwerk vergroten, dat bestaat uit managed service providers, managed security service providers, hostingpartners, clouddistributeurs, cloudaggregators en netwerkserviceproviders.

Als oprichter en grootste aandeelhouder van Acronis blijft Beloussov bij het bedrijf betrokken als lid van de raad van bestuur en als chief research officer, om richting te geven aan de technologie- en researchstrategie. Hij gaat zich concentreren op de technologieën van het bedrijf en het ontwikkelen van het Acronis University Relations Program, dat hij mee oprichtte in 2019, samen met het Zwitserse Schaffhausen Institute of Technology. 

Acronis werd in 2003 opgericht in Singapore en vestigde in 2008 zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Vandaag telt het bedrijf meer dan 1600 werknemers op 33 locaties in achttien landen. Acronis bedient, naar eigen zeggen, 5,5 miljoen privégebruikers en een half miljoen bedrijven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-08T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.