Overname Riskiq versterkt veiligheid Microsoft

Dit artikel delen:
Partners handen

Microsoft neemt het Amerikaanse securitybedrijf Riskiq over. Met deze acquisitie versterkt ‘s werelds grootste softwarebedrijf haar aanbod van securitydiensten. Dat is hard nodig nu klanten steeds vaker online worden aangevallen.

Het in 2009 opgerichte Riskiq helpt bedrijven kwetsbaarheden in hun systemen te vinden zodat beter een antwoord kan worden gevonden op digitale dreigingen. Het wordt steeds belangrijker die zwakke plekken op te sporen naarmate meer werk online gaat. 

Contacten met klanten verlopen tegenwoordig allemaal virtueel. Door Covid-19 is ook het werken op afstand sterk toegenomen wat de risico’s vergroot. Ook speelt mee dat aanvallers steeds bedrevener worden in het hacken van systemen. 

Eric Doerr, vice president voor cloudbeveiliging bij Microsoft, verklaart de overname in een blogpost. Volgens hem moeten bedrijven die zijn overgegaan naar de cloud, goed beseffen waar ze kwetsbaar zijn. Bij een andere werkwijze ontstaan namelijk onvermijdelijk gaten in de beveiliging waardoor het aanvalsoppervlakte wordt vergroot. Cybercriminelen krijgen dan meer mogelijkheden. Het is zaak het aantal plekken waar aanvallers kunnen binnenkomen, te minimaliseren. 

De cloud verandert het karakter van it-beveiliging. Veel bedrijven worstelen hiermee. Met name het automatiseren van het securitybeheer staat nog in de kinderschoenen.

Volgens Doerr kan Microsoft dankzij Riskiq meer securityproducten aan klanten aanbieden. Met name Azure en 365 Defender zijn daarmee gebaat.

Microsoft vermeldt niet hoeveel voor het bedrijf wordt betaald. Persbureau Bloomberg haalt een bron aan, die stelt dat met de transactie ruim vijfhonderd miljoen dollar is gemoeid. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-13T11:01:00.000Z Alfred Monterie