Fusie tussen inlogbedrijven iWelcome en Onegini

Dit artikel delen:

De softwarebedrijven iWelcome uit Amersfoort en Onegini uit Woerden slaan de handen ineen. Door de fusie ontstaat Europa’s grootste software-as-a-service (saas)-leverancier op gebied van 'customer identity & access management' (ciam) nodig voor het veilig inloggen. Het fusiebedrijf gaat verder onder de nieuwe naam van OneWelcome.

Het fusiebedrijf heeft als missie de toegang tot digitaal zakendoen voor alle Europese bedrijven eenvoudig en veilig te maken. Identity management regelt wie de gebruiker is, wat de gebruiker mag doen en hoe de gebruiker zich aan of af kan melden. OneWelcome zal het hoofd moeten bieden aan merendeels Amerikaanse concurrenten zoals Okta, OneLogin en OneTrust. 

Danny de Vreeze, algemeen directeur van OneWelcome, claimt de meest uitgebreide identity oplossing, ontworpen voor Europese ondernemingen, in huis te hebben. De fusie leidt tot een breed scala aan ciam-oplossingen voor allerlei b2c- en b2b-use cases. De Vreeze: ‘We zijn vastbesloten om de identiteitsleverancier bij uitstek te worden voor elke onderneming in Europa die digitale interactie heeft met externe gebruikers. De nieuwe organisatie stelt ons in staat om onze r&d te verdubbelen.’

Hoge beveiligingseisen

Volgens de directeur wordt beschermde digitale toegang steeds belangrijker. Dit geldt voor personen zoals consumenten, medewerkers en klanten, maar ook voor bedrijven onderling. 'Onze gezamenlijke visie is erop gebaseerd dat digitale identiteit leidend is bij het verlenen van toegang tot online services zonder daarbij concessies te doen aan gebruikersgemak. OneWelcome biedt een mobiel authenticatieplatform, customer identity toepassingen, digitaal privacy management en gedelegeerd gebruikersbeheer voor b2b-doeleinden.' 

OneWelcome is actief in een markt die met meer dan 25 procent groeit en een omvang heeft van 5,4 miljard euro in Europa. Het bedrijf bedient meer dan honderd klanten in Europa. Het grootste deel van de klanten komt uit de gereguleerde industrieën waar de beveilingseisen het hoogste zijn. Tot de klantenkring behoren Aegon, Admiral Insurance, Baloise, Malakoff Humanis, PostNL, Nederlandse Spoorwegen en de Europese Centrale Bank.

Het bedrijf is door de Nederlandse overheid gecertificeerd voor eHerkenning en eIDAS en verwerkt 75 procent van het Nederlandse eHerkenning-verkeer. OneWelcome (ruim 120 medewerkers) heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort, met kantoren in Duitsland, Polen en Roemenië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-20T10:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.