Pensioenbeheerder Blue Sky getroffen door datalek

Dit artikel delen:

De grote Nederlandse pensioenbeheerder Blue Sky Group is getroffen door een datalek. Het lek is inmiddels gedicht. Maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen.

Want vrijwel zeker zijn persoonsgegevens gelekt van deelnemers die pensioen ontvangen. Het datalek is ontstaan nadat, via een phishingmail, kwaadwillende personen toegang tot een mailbox hebben kunnen verkrijgen. Uit de voorlopige analyse volgt dat de kans klein is dat persoonsgegevens gelekt zijn van deelnemers die nog niet met pensioen zijn. 

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Bovendien bereidt de pensioenuitvoerder aangifte bij de politie voor. Betrokkenen worden opgeroepen extra alert te zijn. Via gelekte mailadressen en telefoonnummers kunnen criminelen om inlogcodes vragen. Ook zijn ze in staat om verzoeken te doen tot het overboeken van geld. Verder ligt identiteitsfraude op de loer.

Blue Sky Group, - een middelgrote pensioenuitvoerder, ontstaan vanuit drie KLM-pensioenfondsen voor algemeen, vliegend en kabinepersoneel -, heeft het toezicht op alle activiteiten rondom de uitvoering van pensioenen aangescherpt. De aard van de gelekte data is thans grotendeels bekend. Het bedrijf voert de pensioenen uit voor onder meer KLM, Philips en SNS Reaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-10T15:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.