Europese steden populair onder security-experts

Dit artikel delen:
Cybersecurity-educatie

Europese steden zijn populair als vestigingspek voor experts in ict-beveiliging. In de top tien van meest populaire vestigingsplaatsen voor die security-specialisten, staan vijf Europese steden.

Met Berlijn op plek drie, Luxemburg (stad) op plek vier en Brussel op plek vijf, is Europa is goed vertegenwoordigd in de lijst. Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen (plaats zeven) en de Engelse hoofdstad Londen hiren bij de tien favoriete steden.

De ranglijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse stad Washington. Singapore staat door de enorme vraag naar gespecialiseerde ict-beveiligers op de tweede plek. Riyadh (Saoedi-Arabië) en de Japanse hoofdstad Tokio zijn op plek negen en tien te vinden.  

De top tien is samengesteld door marktonderzoeker Techshielder. Criteria waren het gemiddelde salaris, de beschikbaarheid van banen en de kosten van levensonderhoud.

Hoogte salaris

Opvallend is dat de salarissen in Luxemburg het hoogst liggen. Techshielder becijferde dat een ict-beveiligingsexpert er gemiddeld 110.678 pond per jaar verdient (bijna 130.000 euro). Gekeken naar de competenties, is de vraag naar netwerkbeveiligers het grootst.

Het Britse bureau onderzocht ook bij welke bedrijven het aandeel van security-experts het hoogst is ten opzichte van het volledige medewerkersbestand. Luchtvaartmaatschappijen, ict- en telecombedrijven en banken en verzekeraars hebben relatief veel ict-beveiligers in dienst. Toch heeft minder dan een procent van de Britse bedrijven een ict-beveiligingsexpert in dienst, concludeert het onderzoeksbureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-30T11:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.