Alert Online ziet graag meer actie in de ict-security

Oktober cybersecuritymaand

Dit artikel delen:

Organisaties zijn zich steeds meer bewust van de cyberrisico’s die ze lopen. Nu is het tijd om die kennis en ervaring ook om te zetten in actie. Dat is de rode draad in de activiteiten van Alert Online tijdens ‘securitymaand’ oktober.

Alert Online dat ‘Aan de slag!’ als thema heeft uitgeroepen, verdeelt die ‘volgende stap’ in betere ict-beveiliging over drie aandachtsgebieden. Dat zijn hybride werken, partners in de keten (externe leveranciers) en social engineering (de situatie waarin criminelen zich richten op de mens als zwakste schakel binnen de ict-beveiliging).

Er staan allerlei activiteiten gepland waarin dus wordt ingegaan op de risico’s die het afwisselend thuis en op kantoor werken met zich meebrengen. Ook de risico’s van de ict-koppeling van systemen van partners en leveranciers komen aan bod. En een belangrijk deelthema is het gegeven dat cybercriminelen steeds slinksere methodes gebruiken om mensen online in de val te lokken.

‘Alle partners van Alert Online worden opgeroepen om onder de vlag van de belangenorganisatie evenementen, trainingen of oefeningen te organiseren en zo cybersecurity onder de aandacht te brengen van hun medewerkers, klanten en hun directe omgeving. In het thema: 'Aan de slag!' zit volgens de organisatie de ambitie om naast het vergroten van cyberbewustwording een stapje verder te gaan. ‘We gaan daadwerkelijk aan de slag.’

Via de site van moeder-organisator European Cyber Security Month zijn op het moment van schrijven van dit artikel al 33 evenementen aangekondigd voor zakelijke gebruikers, waaronder een zero-trust-sessie, een bootcamp met de titel ‘Think like an attacker’ en een bootcamp waarin thema’s rondom de ontwikkeling, beveiliging, en bedrijfsvoering en security (DevSecOps) samenkomen.

Alert Online roept partners op om hun evenementen hier aan te melden. Op 4 oktober trapt de organisatie zelf af met een masterclass Gedragsverandering & cybersecurity. Een overzicht met de Nederlandse activiteiten van week tot week, waaronder een symposium van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) vindt u hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-30T16:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.