VDL blijft lijden onder hack

Dit artikel delen:

De cyberaanval op de VDL Groep van vorige week blijft delen van het industriële conglomeraat verlammen. De impact van de hack is zo ernstig dat werknemers van bepaalde bedrijfsonderdelen is verzocht vakantiedagen op te nemen.

Met het ‘offer’ probeert VDL de financiële strop te beperken. Door het tekort aan chips heeft de industriegroep toch al de wind tegen. Vandaag is de productie van auto’s bij Nedcar in Born weer voorzichtig aan hervat. Maar niet iedereen kan meteen aan het werk. Bepaalde bedrijfsonderdelen ondervinden nog de gevolgen van de aanval. 

Over het karakter van de hack hult VDL zich in stilzwijgen. Het lijkt erop dat de groep het slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval. Onbekend is of er losgeld is gevraagd. In totaal werden vorige week woensdag 105 bedrijven van VDL getroffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel erg jammer dat vdl alle dagen verhaald op de werknemers.Deze krijgen niet de keuze terwijl er voor sommige ander werk beschikbaar was maar ze zijn toch naar huis gestuurd.Zoveel winst en dan dit doen,motivate zal wel sterk afnemen zo

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T10:37:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.