Kaspersky neemt Amerikaanse Brain4Net over

Dit artikel delen:

Kaspersky lijft het Amerikaanse Brains4Net in. De securityspecialist wil op die manier zijn zakelijke klanten zowel security- als connectiviteitsdiensten aanbieden.

Het werken-op-afstand en de grote hoeveelheden dataverkeer tussen publieke-clouddiensten en kantoren en datacenters scherpen de behoefte aan onmiddellijke, stabiele en veilige toegang voor gebruikers aan, ongeacht hun locatie. Dit heeft geleid tot een nieuw concept voor netwerkbeveiliging, door Gartner aangeduid als secure access service edge (sase), dat security en connectiviteit samenbrengt.

Door de overname van Brain4Net wil Kaspersky een nieuw sase-aanbod op de markt brengen als een gezamenlijk platform. Het combineert daarbij Kaspersky’s security-technologieën met Brain4Nets netwerkorkestratie, beheermogelijkheden en expertise. Zo moet Kaspersky in staat zijn zakelijke klanten een breed palet van zowel security- als connectiviteitsdiensten aan te bieden.

Sase biedt ook duidelijke voordelen voor extended detection and response (xdr). Daaronder de mogelijkheid om telemetrie van netwerkverkeer te verzamelen, een aanval overal aan de edge en in het netwerk te stoppen en vereenvoudigd orkestratie en beheer dankzij één controlepunt. Xdr is overigens een nieuwe versie van het concept endpoint detection and response (edr). Die uitbreiding was nodig nu niet alleen laptops en pc’s beveiliging nodig hebben, maar ook smartphones, iot-apparaten, containers en cloud-applicaties.

Kaspersky’s xdr-aanbod biedt een breed gamma aan geautomatiseerde scenario's voor incidenten, van het blokkeren van de uitvoering van een bestand op een endpoint tot het blokkeren van bepaalde netwerksegmenten of interne infrastructuur voor bepaalde gebruikers. Ook tools voor netwerksegmentatie worden hierbij aangeboden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-27T10:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.