EU en VS pakken ransomware grensoverschrijdend aan

Dit artikel delen:

Meer dan dertig landen wereldwijd hebben aangekondigd ransomware internationaal te bestrijden. Niet alleen technisch, maar ook bijvoorbeeld door geldstromen van cybercriminelen af te snijden.

Onder de dertig landen die bij mekaar gekomen zijn om het fenomeen ransomware te bespreken, zitten ongeveer alle Europese landen, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, Kenia en Nederland. België is er expliciet niet bij, maar laat zich allicht vertegenwoordigen door de Europese Unie. 

‘De regeringen erkennen de noodzaak van dringende maatregelen, gemeenschappelijke prioriteiten en complementaire inspanningen om het risico van ransomware te verminderen’, zo staat het in een gezamenlijke verklaring die het Witte Huis uitstuurde. De landen zullen elkaar helpen om hun netwerken te verbeteren en zo incidenten te voorkomen. Er komen ook inspanningen rond educatie en sensibilisering, bijvoorbeeld over het gebruik van wachtwoorden en het belang van backups. 

Als er zich toch calamiteiten voordoen, zullen de financiële mechanismen om losgeldbetalingen wit te wassen aangepakt worden. Ook de verschillende politiediensten moeten beter samenwerken om ransomware beter de kop in te drukken. Tot slot willen de landen ook veilige toevluchtsoorden voor ransomwarecriminelen aanpakken, onder meer langs diplomatieke weg. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-29T11:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.