Quantumdochter Honeywell heet Quantinuum

Dit artikel delen:

De dochter van Honeywell Quantum Solution en Cambridge Quantum Computing is Quantinuum gedoopt. Dat maken de bedrijven bekend via een persbericht. Het duo smolt deze zomer samen en die fusie is nu goedgekeurd door de instanties.

Nog deze maand zal Quantinuum zijn eerste product lanceren, een apparaat in e zetten voor cybersecuritydoeleinden. Volgend jaar volgt een softwarepakket dat van quantumcomputertechnieken gebruik zal maken om complexe wetenschappelijke problemen in de farmacie, materiaalkunde, chemie en agrochemie op te lossen. Het bedrijf werkt ook aan upgrades van de H1-hardwaretechnologieën van Honeywell.

Honeywell begon tien jaar geleden met de ontwikkeling van quantumcomputers en maakt gebruik van de ‘captured ion’-technologie. Bij deze methode houden geladen atomen de kwantuminformatie vast.

Honeywell bezit ongeveer 54 procent van het fusiebedrijf, de rest is in handen van Cambridge Quantum. Deze zomer kondigde Honeywell Quantum Solutions aan dat het het in 2014 opgerichte Cambridge Quantum Computing had overgenomen. De Amerikanen hebben ook driehonderd miljoen in Quantinuum gepompt. Honeywell zal ook zowel toeleverancier als klant van Quantinuum worden. 

Quantinuum heeft bij de oprichting bijna vierhonderd personeelsleden, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.  Ongeveer driehonderd daarvan zijn wetenschappers die werken aan hard- en software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-01T11:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.