TrustBuilder in zee met Noorse Signicat

Dit artikel delen:
Partners handen

Customer identity & access management (ciam)-specialist TrustBuilder neemt Signicat op in zijn Service Catalog. Met behulp van de identificatiediensten van Signicat kunnen TrustBuilder-klanten hun online-diensten via verschillende Europese elektronische identiteitskaarten ontsluiten.

Consumenten gebruiken hun digitale identiteit talloze keren per dag, bijvoorbeeld om aankopen te doen, contracten te tekenen, zich aan te melden op een nieuwssite of in te loggen op applicaties op het werk. Afhankelijk van de toepassing gebruiken ze daarvoor verschillende identiteitskaarten, zoals e-Herkenning, iDIN, Belgian eID of Itsme. Zeker internationaal georiënteerde bedrijven moeten gebruikers de mogelijkheid bieden om met een nationale elektronische kaar naar voorkeur in te loggen. Anders is van een naadloze gebruikerservaring geen sprake. Het integreren en onderhouden van die afzonderlijke middelen is echter een technologische uitdaging.

TrustBuilder neemt daarom de identity-oplossingen van Signicat op in zijn cloudgebaseerde Service Catalog. 

Signicat is een leverancier van digitale identiteitsdiensten in heel Europa. Het digitale identiteitsplatform omvat een groot aanbod aan systemen voor identiteitsverificatie en authenticatie en ondersteunt het volledige identiteitstraject: van identificatie en onboarding via inloggen en toestemming geven, tot het ondertekenen van juridisch geldige overeenkomsten. Signicat werd in 2006 opgericht en overgenomen door private equity investeerder Nordic capital in 2019. Het hoofdkantoor staat in het Noorse Trondheim.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-10T11:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.