Ordina met Tanium in beveiliging maakindustrie

Ict-dienstverlener levert unified endpoint management-platform van Amerikaans bedrijf

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ordina gaat een samenwerking aan met Tanium. Dat Amerikaanse bedrijf levert een platform voor het beheer en de beveiliging van alle ict-middelen die een bedrijf of organisatie in gebruik heeft. Ordina richt zich met Tanium op industriebedrijven.

Dat maakten Ordina en Tanium vanochtend bekend. Het gebruik van het Tanium-platform moet voor klanten van Ordina bijdragen aan meer inzicht in de aanwezige ict, betere beveiliging en het up-to-date houden van de software op die apparatuur. Ongeacht of het gaat om laptops, servers, virtuele machines, containers of cloud-infrastructuur.

Peter Groenewegen, bij Ordina verantwoordelijk voor cyberdetectie en -response, vindt dat er veel kansen liggen om in de industrie de ‘volwassenheid, weerbaarheid en veerkracht’ rondom cyberdetectie en response te verbeteren. Met Tanium hoopt hij meerdere oplossingen op één platform te bieden. ‘Klanten kunnen met het platform meegroeien en hun beheer en beveiliging verbeteren. 'Waar je normaal gesproken drie verschillende oplossingen nodig had, kan je hier met één product af’, aldus Groenewegen.

Het Tanium-platform brengt in beeld hoe het ict-landschap eruit ziet, welke risico’s er zitten en hoe je dit stap voor stap kunt oplossen. Volgens Groenewegen is het belangrijker dan ooit om een compleet inzicht te hebben in alle ict-middelen binnen een organisatie. Daarbij is het urgent om direct (realtime-)inzicht te hebben.

Beheer en beveiliging ‘volledig in kaart’

Wytze Rijkmans, Benelux-directeur van Tanium, voegt toe dat cybercriminelen permanent op de loer liggen en geen seconde twijfelen om een kwetsbaarheid uit te buiten. 'Het geïntegreerd Tanium-platform moet potentiële kwetsbaarheden snel opsporen, isoleren, herstellen en voorkomen.’

Alleen door volledig in kaart te hebben welke fysieke en virtuele apparaten er verbonden zijn aan het netwerk en wat de status daarvan is, kunnen organisaties hun ict-infrastructuur beschermen en zorgen dat werknemers veilig kunnen werken, stelt Rijkmans. Hij doelt onder meer op de groei van werken op afstand en de risico’s die dat met zich meebrengt.

Unified endpoint management

Unified endpoint management omvat verschillende softwaretools voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparaten, pc's en andere ict-apparatuur die in één interface samenkomen.

Unified endpoint management komt voort uit mobile device management, enterprise mobility management en client management en voegt die disciplines samen in één platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-11T11:14:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.